Att vara företagare är en fantastisk möjlighet. Vilken typ av branscher har du erfarenhet av? Du kanske föredrar att stanna i en sektor du känner väl, eller börja i en helt annan sektor.

Hur kan du tillämpa dina kunskaper på andra områden? Vilka av dessa färdigheter kan användas i näringslivet generellt? Vilka var dina bäst respektive sämst presterande sektorer och varför?

Vissa sektorer är mer lukrativa än andra när det gäller pengar och risk. Å andra sidan finns det också vissa sektorer som är mer riskfyllda.

Ett företag som en kemtvätt är vanligtvis en säker investering men genererar bara en blygsam inkomst. Det här är mer en livsstilsaffär. Restaurangägande, å andra sidan, är en mer riskabel satsning, så du kommer att vara mer benägen att fortsätta det bara om du verkligen brinner för det.

Strävar du efter att bli extremt rik eller är du mer mån om arbetstillfredsställelse?

Vill du hellre ta risker eller spela säkert?

Du bör också vara uppmärksam på kommersiella trender. Framtida tillväxt förväntas inom hälso- och sjukvård, teknik, konstruktion och utbildning.

Hur mycket pengar är du villig att investera? Sektorer över en viss tröskel kommer att filtreras bort av din budget – med hotell och tillverkning som vanligtvis är bland de dyraste.

Nästa steg är att göra en kortlista över prospekt baserat på din valda sektor. Följande förslag hjälper dig.

Nästa steg är att göra en kortlista över potentiella kunder när du har bestämt dig för vilken bransch du vill gå med i – även om du kanske vill hålla dina alternativ öppna. Du måste noga välja den verksamhet som är rätt för dig när du ska köpa en befintlig.

Hur du väljer rätt verksamhet för dig – vi visar dig hur du borrar ner de verksamheter som passar dina behov utifrån pris, läge och ägarfinansierade möjligheter.

Ägarna till företaget du är intresserad av kan svara på dina frågor när du har hittat det.

Om du redan har bestämt dig för vilken sektor du vill köpa ett företag inom – eller om du fortfarande är öppen för idéer – kan du nu begränsa din sökning ytterligare. Att söka efter ett företag kan vara överväldigande eftersom det finns tusentals företag till salu.

Vissa affärslokaler inkluderar boende. En företagare sparar tid och pengar genom att eliminera pendlingskostnader. Dessutom höjer det priset avsevärt – men om du säljer ditt befintliga hem först, ger det dig vanligtvis mer köpkraft. Särskilt förekommande i B&B, gårdar och återförsäljare.

Ge inte upp om du inte hittar det du letar efter direkt. Fortsätt att kolla regelbundet för att se till att du inte missar din drömmöjlighet eftersom nya företag kommer till marknaden varje dag. Du kan

registrera dig också för att bli meddelad när något som matchar dina kriterier blir tillgängligt. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig från de flesta agenter och listningswebbplatser, så se till att dra full nytta av den.

När du gör förfrågningar bör du ha två mål i åtanke. Du kan börja med att ta reda på mer om verksamheten för att avgöra om du vill ta det längre. Dessutom, om du vill ha en formell förhandling, måste du övertyga säljaren om din trovärdighet och uppriktighet.

Även efter uppförsäljning kan säljaren vara knuten till verksamheten. Om du visar för säljaren att du är kvalificerad – vad gäller kompetens, erfarenhet och attityd – är det mer sannolikt att han väljer dig framför andra intresserade.

Hur länge har företaget funnits?

Vad är företagets historia?

Vad fick dig att välja att sälja verksamheten nu?

Kan du beskriva affärsmodellen mer detaljerat?

Hur mycket har företaget tjänat i nettovinst eller bruttointäkter under de senaste 2-3 åren?

Vilka faktorer tog du hänsyn till när du värderade verksamheten? Hur bestämdes värdet? Användes en kvalificerad, oberoende expert?

Vad är din prisflexibilitet?

Vad är värdet av verksamhetens goodwill?

Hur baseras utropspriset på tillgångar och skulder (skulder)?

Om försäljningen ska vara strukturerad, hur skulle du vilja att den ska vara strukturerad?

Vilka är villkoren och priserna för säljarfinansiering, och om den är tillgänglig? Vanligtvis täcks 10-25 % av köpeskillingen av säljarfinansiering, vilket visar på säljarens förtroende för både verksamheten och köparen.

Är du villig att vänta tills jag får extern finansiering?

Du måste visa dem pengarna så att de kan betrakta dig som en seriös och genuin köpare.

Säljare kommer att vilja se till att du har råd med verksamheten, troligen genom ett banklån och med tillräckligt med personliga medel för en handpenning. De kommer också att leta efter någon som har en passion för verksamheten och ett uppriktigt intresse för det.

Skuldfinansiering inkluderar kommersiella lån som tillhandahålls av byggnadsföreningar och kreditföreningar. Företag eller privatpersoner lånar pengar från en långivare och betalar sedan tillbaka dem med ränta under en viss tidsperiod.

Du hittar olika räntor, återbetalningsvillkor och andra villkor beroende på långivaren och hur riskabelt ditt förslag upplevs. Om du äger några tillgångar, vanligtvis ett hus, kan du säkra lånet med förmånliga villkor.

Du kan förmodligen låna mer av personligt sparande om du har mer pengar att bidra med.

Beroende på dina omständigheter kan du också kunna dra av ditt låns räntor och avgifter.

Förhandlingsprocessen – ett konfronterande tillvägagångssätt bygger sällan förtroende, och eftersom många säljare inte vill ge upp sin verksamhet kommer de förmodligen att undvika en nära relation med någon de ogillar.

Att vara för ivrig att behaga säljaren kommer dock att tillåta säljaren att kontrollera allt, vilket innebär att du riskerar att bli lurad och i slutändan olycklig. Var inte aggressiv, men var självsäker. Var vänlig utan att vara undergiven.

Det är viktigt att genomföra due diligence när en provisorisk överenskommelse nåtts.

För att säkerställa att du kommer in i rätt typ av verksamhet när du köper en, måste du genomföra due diligence.

Due diligence sker efter att villkoren för transaktionen har kommit överens och det ger dig möjlighet att granska verksamheten noga för att kontrollera om säljarens påståenden stämmer. Det kan vara i ditt bästa intresse att omförhandla eller gå ifrån affären om tidigare okända problem upptäcks.

Ett företagsförvärv är en komplicerad process som du inte bör försöka utan hjälp från en revisor, advokat och/eller företagsmäklare.

Om du inte är noggrann i början kan det hända att du upptäcker dolda problem först efter att det är för sent och försäljningen redan är klar.

OttawaBusinessGuide.com