At være virksomhedsejer er en fantastisk mulighed. Hvilken slags brancher har du erfaring med? Du foretrækker måske at blive i en sektor, du kender godt, eller starte i en helt anden sektor.

Hvordan kan du anvende dine færdigheder til andre områder? Hvilke af disse færdigheder kan generelt bruges i erhvervslivet? Hvad var dine bedst og dårligst ydende sektorer og hvorfor?

Nogle sektorer er mere lukrative end andre med hensyn til penge og risiko. På den anden side er der også nogle sektorer, der er mere risikable.

En virksomhed som et renseri er normalt en sikker investering, men genererer kun en beskeden indkomst. Dette er mere en livsstilsforretning. Restaurantejerskab er på den anden side et mere risikabelt foretagende, så du vil være mere tilbøjelig til kun at forfølge det, hvis du virkelig brænder for det.

Sigter du efter at blive ekstremt velhavende eller er du mere optaget af arbejdsglæde?

Vil du hellere tage risici eller spille det sikkert?

Du bør også være opmærksom på kommercielle tendenser. Fremtidig vækst forventes inden for sundhedspleje, teknologi, byggeri og uddannelse og træning.

Hvor mange penge er du villig til at investere? Sektorer over en vis tærskel vil blive filtreret ud af dit budget – hvor hoteller og produktion typisk er blandt de dyreste.

Det næste trin er at udarbejde en shortliste over kundeemner baseret på din valgte sektor. Følgende forslag vil hjælpe dig.

Det næste trin er at lave en shortliste over kundeemner, når du har besluttet, hvilken branche du vil tilslutte dig – selvom du måske ønsker at holde dine muligheder åbne. Du skal nøje vælge den virksomhed, der passer til dig, når du køber en eksisterende.

Sådan vælger du den rigtige virksomhed til dig – vi viser dig, hvordan du borer ned i de virksomheder, der passer til dine behov baseret på pris, beliggenhed og ejerfinansierede muligheder.

Ejerne af den virksomhed, du er interesseret i, kan besvare dine spørgsmål, når du har fundet den.

Hvis du allerede har besluttet, hvilken sektor du ønsker at købe en virksomhed i – eller hvis du stadig er åben for ideer – kan du nu indsnævre din søgning yderligere. At søge efter en virksomhed kan være overvældende, da der er tusindvis af virksomheder til salg.

Nogle forretningslokaler omfatter overnatning. En virksomhedsejer sparer tid og penge ved at eliminere pendlingsomkostninger. Derudover øger det prisen markant – men hvis du først sælger din eksisterende bolig, giver det dig som regel mere købekraft. Især udbredt i B&B’er, gårde og detailhandlere.

Giv ikke op, hvis du ikke kan finde det, du leder efter med det samme. Bliv ved med at tjekke regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af din drømmemulighed, da nye virksomheder kommer på markedet hver dag. Du kan

tilmeld dig også for at få besked, når noget, der matcher dine kriterier, bliver tilgængeligt. Denne funktion vil være tilgængelig fra de fleste agenter og listesider, så sørg for at drage fuld fordel af den.

Når du foretager forespørgsler, bør du have to mål for øje. Du kan starte med at finde ud af mere om virksomheden for at afgøre, om du vil tage den videre. Derudover, hvis du ønsker en formel forhandling, så skal du overbevise sælgeren om din troværdighed og oprigtighed.

Selv efter opsalg kan sælgeren være knyttet til virksomheden. Hvis du demonstrerer overfor sælgeren, at du er kvalificeret – med hensyn til færdigheder, erfaring og attitude – er der større sandsynlighed for, at han vælger dig frem for andre interesserede parter.

Hvor længe har virksomheden eksisteret?

Hvad er virksomhedens historie?

Hvad fik dig til at beslutte dig for at sælge virksomheden nu?

Kan du beskrive forretningsmodellen mere detaljeret?

Hvor meget har virksomheden tjent i nettooverskud eller bruttoindtægt i løbet af de sidste 2-3 år?

Hvilke faktorer overvejede du, da du værdisatte virksomheden? Hvordan blev værdien bestemt? Blev der brugt en kvalificeret, uafhængig ekspert?

Hvad er din prisfleksibilitet?

Hvad er værdien af ​​virksomhedens goodwill?

Hvordan er udbudsprisen baseret på aktiver og passiver (gæld)?

Hvis salget skal struktureres, hvordan vil du så gerne have det struktureret?

Hvad er vilkårene og satserne for sælgerfinansiering, og hvis det er tilgængeligt? Normalt er 10-25 % af købesummen dækket af sælgerfinansiering, hvilket viser sælgers tillid til både forretning og køber.

Er du villig til at vente, indtil jeg sikrer ekstern finansiering?

Du skal vise dem pengene, så de kan betragte dig som en seriøs og ægte køber.

Sælgere vil gerne sikre sig, at du har råd til virksomheden, højst sandsynligt gennem et banklån og med nok personlige midler til en udbetaling. De leder også efter nogen, der har en passion for virksomheden og en oprigtig interesse i den.

Gældsfinansiering omfatter kommercielle lån ydet af byggeforeninger og kreditforeninger. Virksomheder eller enkeltpersoner låner penge fra en långiver, og tilbagebetaler dem derefter med renter over en bestemt periode.

Du vil finde forskellige rentesatser, tilbagebetalingsbetingelser og andre vilkår afhængigt af långiveren og hvor risikabelt dit forslag ses at være. Hvis du ejer nogle aktiver, typisk et hus, kan du sikre lånet med fordelagtige vilkår.

Du kan sikkert låne mere af personlig opsparing, hvis du har flere penge at bidrage med.

Afhængigt af dine forhold kan du muligvis også fratrække dit låns renter og gebyrer.

Forhandlingsprocessen – en konfronterende tilgang bygger sjældent tillid, og da mange sælgere ikke ønsker at opgive deres forretning, vil de sandsynligvis undgå et tæt forhold til en, de ikke kan lide.

At være for ivrig efter at behage sælgeren vil dog give sælgeren mulighed for at kontrollere alt, hvilket sætter dig i fare for at blive snydt og i sidste ende ulykkelig. Vær ikke aggressiv, men vær selvsikker. Vær venlig uden at være underdanig.

Det er vigtigt at foretage due diligence, når der er indgået en foreløbig aftale.

For at sikre, at du kommer ind i den rigtige form for virksomhed, når du køber en, skal du udføre due diligence.

Due diligence sker, efter at vilkårene for handlen er aftalt, og det giver dig mulighed for at undersøge forretningen nøje for at kontrollere, om sælgers påstande er sande. Det kan være i din bedste interesse at genforhandle eller gå væk fra aftalen, hvis tidligere uoplyste problemer opdages.

En virksomhedsovertagelse er en kompliceret proces, som du ikke bør forsøge uden assistance fra en revisor, advokat og/eller virksomhedsmægler.

Hvis du ikke er grundig i starten, opdager du muligvis først skjulte problemer, når det er for sent, og salget vil allerede være gennemført.

OttawaBusinessGuide.com