Yrityksen omistajana oleminen on loistava mahdollisuus. Minkälaisilta toimialoilta sinulla on kokemusta? Saatat mieluummin pysyä alalla, jonka tunnet hyvin, tai aloittaa kokonaan toisella alalla.

Miten voit soveltaa taitojasi muilla aloilla? Mitä näistä taidoista voidaan yleisesti käyttää liiketoiminnassa? Mitkä olivat parhaiten ja huonoimmin menestyneet alasi ja miksi?

Jotkut alat ovat tuottoisampia kuin toiset rahan ja riskien suhteen. Toisaalta on myös joitakin aloja, jotka ovat riskialttiimpia.

Kuivapesulan kaltainen yritys on yleensä turvallinen sijoitus, mutta se tuottaa vain vaatimattomia tuloja. Tämä on enemmänkin elämäntapa bisnestä. Ravintolan omistaminen sen sijaan on riskialtisempi yritys, joten harjoitat sitä todennäköisemmin vain, jos olet siitä todella intohimoinen.

Pyritkö rikastumaan vai oletko enemmän huolissasi työtyytyväisyydestä?

Ottaisitko mieluummin riskejä vai pelaisitko varman päälle?

Sinun tulee myös kiinnittää huomiota kaupallisiin trendeihin. Tulevaisuuden kasvua ennustetaan terveydenhuollossa, tekniikassa, rakentamisessa sekä koulutuksessa.

Mikä on rahasumma, jonka olet valmis sijoittamaan? Budjettisi suodattaa pois tietyn kynnyksen ylittävät alat – hotellit ja valmistus ovat yleensä kalleimpia.

Seuraava askel on laatia luettelo tulevaisuudennäkymistä valitsemasi sektorin perusteella. Seuraavat ehdotukset auttavat sinua.

Seuraava askel on tehdä luettelo mahdollisista asiakkaista, kun olet päättänyt, mille toimialalle haluat liittyä – vaikka voit pitää vaihtoehtosi avoimina. Sinun on valittava huolellisesti sinulle sopiva yritys ostaessasi olemassa olevaa yritystä.

Kuinka valita oikea yritys sinulle – näytämme, kuinka voit porata tarpeisiisi sopivat yritykset hinnan, sijainnin ja omistajan rahoittamien mahdollisuuksien perusteella.

Kiinnostavan yrityksen omistajat voivat vastata kysymyksiisi, kun olet löytänyt sen.

Mikäli olet jo päättänyt, millä alalla haluat ostaa yrityksen – tai jos olet vielä avoin ideoille – voit nyt rajata hakuasi edelleen. Yrityksen etsiminen voi olla ylivoimaista, koska myytäviä yrityksiä on tuhansia.

Osa liiketiloista sisältää majoitusta. Yrityksen omistaja säästää aikaa ja rahaa eliminoimalla työmatkakustannukset. Lisäksi se nostaa hintaa merkittävästi – jos kuitenkin myyt ensin olemassa olevan kotisi, se yleensä lisää ostovoimaa. Erityisesti yleistä B&B:issä, maatiloilla ja vähittäiskaupoissa.

Älä anna periksi, jos et löydä etsimääsi heti. Tarkista säännöllisesti, ettet menetä unelmamahdollisuuttasi, kun uusia yrityksiä tulee markkinoille joka päivä. Sinä pystyt

Rekisteröidy myös saadaksesi ilmoituksen, kun jotain ehtojasi vastaavaa tulee saataville. Tämä ominaisuus on saatavilla useimmilta edustajilta ja listaussivustoilta, joten muista hyödyntää sitä täysimääräisesti.

Kun teet kyselyjä, sinun tulee pitää mielessä kaksi tavoitetta. Voit aloittaa ottamalla lisätietoja yrityksestä päättääksesi, haluatko viedä sitä pidemmälle. Lisäksi, jos haluat muodollisen neuvottelun, sinun on vakuutettava myyjä uskottavuudestasi ja vilpittömyydestäsi.

Myös myynnin jälkeen myyjä voi olla kiintynyt yritykseen. Jos osoitat myyjälle, että olet pätevä – taitojen, kokemuksen ja asenteen suhteen – hän todennäköisemmin valitsee sinut muiden kiinnostuneiden osapuolten sijaan.

Kuinka kauan yritys on toiminut?

Mikä on yrityksen historia?

Mikä sai sinut päättämään yrityksen myymisestä nyt?

Voisitko kuvailla liiketoimintamallia tarkemmin?

Kuinka paljon yritys on ansainnut nettovoittoja tai bruttotuloja viimeisen 2-3 vuoden aikana?

Mitä tekijöitä huomioit yritystä arvioidessasi? Miten arvo määritettiin? Käytettiinkö pätevää, riippumatonta asiantuntijaa?

Mikä on hintajoustavuutesi?

Mikä on yrityksen liikearvon arvo?

Miten hintapyyntö perustuu varoihin ja velkoihin (velkoihin)?

Jos myynti tulee jäsenneltyä, miten haluaisit sen rakennettavan?

Mitkä ovat myyjärahoituksen ehdot ja hinnat, ja onko se saatavilla? Yleensä 10-25 % kauppahinnasta katetaan myyjän rahoituksella, mikä osoittaa myyjän luottamusta sekä yritystä että ostajaa kohtaan.

Oletko valmis odottamaan, kunnes saan ulkopuolisen rahoituksen?

Sinun on näytettävä heille rahat, jotta he voivat pitää sinua vakavana ja todellisena ostajana.

Myyjät haluavat varmistaa, että sinulla on varaa yritykseen, todennäköisesti pankkilainan avulla ja riittävästi henkilökohtaisia ​​varoja käsirahaa varten. He etsivät myös henkilöä, jolla on intohimo yritykseen ja vilpitön kiinnostus sitä kohtaan.

Velkarahoitus sisältää taloyhtiöiden ja luottoliittojen myöntämät kaupalliset lainat. Yritykset tai yksityishenkilöt lainaavat rahaa lainanantajalta ja maksavat sen sitten takaisin korkoineen tietyn ajan kuluessa.

Löydät erilaisia ​​korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita ehtoja riippuen lainanantajasta ja siitä, kuinka riskialtista ehdotuksesi koetaan. Jos omistat omaisuutta, tyypillisesti asunnon, voit vakuuttaa lainan edullisin ehdoin.

Voit luultavasti lainata enemmän henkilökohtaisista säästöistä, jos sinulla on enemmän rahaa lahjoitettavaksi.

Olosuhteistasi riippuen saatat pystyä myös vähentämään lainasi korot ja kulut.

Neuvotteluprosessi – vastakkainen lähestymistapa rakentaa harvoin luottamusta, ja koska monet myyjät eivät halua luopua liiketoiminnastaan, he todennäköisesti välttävät läheistä suhdetta jonkun kanssa, josta he eivät pidä.

Jos olet liian innokas miellyttämään myyjää, myyjä voi kuitenkin hallita kaikkea, jolloin voit joutua huijatuksi ja lopulta onnettomaksi. Älä ole aggressiivinen, vaan ole itsevarma. Ole ystävällinen olematta alistuva.

On tärkeää suorittaa due diligence, kun väliaikainen sopimus on saavutettu.

Varmistaaksesi, että pääset oikeanlaiseen liiketoimintaan ostaessasi sellaisen, sinun on suoritettava due diligence.

Due diligence tapahtuu sen jälkeen, kun kaupan ehdoista on sovittu, ja se antaa mahdollisuuden tarkastella yritystä tarkasti ja tarkistaa, ovatko myyjän väitteet totta. Saattaa olla etujesi mukaista neuvotella uudelleen tai erota sopimuksesta, jos havaitaan aiemmin paljastamattomia ongelmia.

Yrityksen hankinta on monimutkainen prosessi, jota sinun ei pitäisi yrittää ilman kirjanpitäjän, asianajajan ja/tai yritysvälittäjän apua.

Jos et ole perusteellinen alussa, saatat löytää piiloongelmia vasta kun on liian myöhäistä ja myynti on jo valmis.

OttawaBusinessGuide.com